Що таке захист картера, які плюси і мінуси його встановлення?

Не дивлячись на надійність сучасних авто, в їх конструкції залишаються достатньо вразливі вузли. Серед них – масляний піддон двигуна. Зберегти його від механічних пошкоджень допоможе захист картера.

Захист картера – що це таке?

Захист картера – це пластина, головна функція якої полягає в запобіганні пошкоджень нижньої частини двигуна. Вона попереджає розрив пластикового піддону в випадку наїзду авто на перешкоду або попадання в яму, не допускаючи витікання моторного масла.

Окрім того захист двигуна перешкоджає потраплянню та накопиченню пилюки, болота, дрібного сміття та води на дні машини, цим самим, захищаючи цю частину автомобіля від ржавіння.

D:\1.jpg

Під час вибору пластини важливо звернути увагу на матеріал, з якого вона виготовлена. Щоб вона прослужила як можна довше, варто віддати перевагу більш надійним конструкціям. Такими є пластини з нержавіючої сталі чи композитних матеріалів. Їх сильна сторона – це стійкість перед твердими перешкодами і хімічними реагентами, котрі комунальні служби використовують для посипання доріг взимку.

Купити захист картера відомих виробників можна в інтернет-магазині MARKET.RIA.

Плюси і мінуси встановлення захисту картера

В монтажі пластини на дно автомобіля є свої переваги і недоліки. До перших відноситься:

  • захист пластикового піддону від деформації, механічних пошкоджень, попадання пилюки та вологи, котрі можуть спричинити ржавіння дна автомобіля;

  • захист коробки передач;

  • покращення аеродинамічних якостей машини за рахунок нижчого опору зустрічним повітряним потокам;

  • збереження автомобілю від крадіжки – пластина перешкоджає вільному доступу до дротів і контактів штатної сигналізації, які найчастіше розміщуються в нижній частині авто.

Серед недоліків встановлення пластини варто відзначити зменшення кліренсу авто. Середня її товщина складає 2 см для легкового транспорту та 3 см – для позашляховиків. Якщо її монтаж здійснюється на, і без того, низькі легкові авто, їх водіям варто бути вдвічі уважнішими під час проїзду лежачих поліцейських та руху на бездоріжжі.

Наступний мінус стосується пластин, виготовлених мало відомими брендами. В конструкції таких аксесуарів не передбачені технологічні отвори для заміни масла та вентиляції двигуна. Через це варто вибирати пластини, виготовлені відомими компаніями.

D:\2.jpg

Інколи недоліком вважається відносно велика вага аксесуару. Це стосується пластин, виготовлених з титану та інших важких матеріалів. Їх встановлення часто погіршує керованість машини.