Як зробити хімчистку салону автомобіля?

І то правда, в чистому салоні автомобіля не тільки приємно перебувати, але і безпечно для здоров’я, тому що повітря чистіше, оббивка не забруднює одяг і шкіру … Скептики скажуть, мовляв, яка різниця, коли все одно кругом брудно – ан ні, рівень забруднень сильно впливає на наше життя. Зрештою, набагато краще жити і перебувати в чистоті, ніж в якомусь подобі смітника. Якщо з якихось причин відвідування автомийки вам недоступно (немає вільних грошей, не вистачає часу для поїздки), то * хімчистка салону автомобіля своїми руками * доступна всім і кожному -вона не відніме багато часу і фінансів.

Різні технології
На жаль, не кожен автолюбитель тримає вдома або в гаражі набір професійної техніки – автомобільні пилососи, пароочищувачі і інфрачервоні сушарки. Однак цілком можна обійтися підручними засобами – такими, як побутовий пилосос з різними насадками, праска з функцією відпарювання, електричний подовжувач, мінімальний набір автокосметики, що продається на майже на кожній заправці. Загалом, якщо не чіплятися до технічного боку питання, то чистити можна практично тими ж інструментами, які ви використовуєте для прибирання будинку або квартири.
Підготовка машини
Перед початком хімчистки слід привести в порядок салон автомобіля, витягнувши з нього всі сторонні предмети, повністю відключивши всю електрику, щоб не відбулося випадкового замикання ланцюга , і звільнити простір від дрібного сміття. У підготовчих цілях пропилесосьте салон, заглядаючи в важкодоступні місця. Щоб це було простіше зробити, зніміть сидіння і обробіть пилососом кожне окремо. Всі пластикові поверхні протріть вологими серветками і дочекайтеся висихання. Не забувайте заглядати в вузькі простору і щілини, де скупчується найбільше пилу.
Як, звідки і куди
Природно, будь-яке прибирання, як вдома, так і в автомобілі, починається зверху і поступово переходить вниз салону. Рухаємося строго по пунктам:
Не сильно змочуючи водою поверхню стелі, чистимо його, попередньо розділивши на зони для зручності. Одне сидіння – одна зона над ним.
Якщо на сидіння одягнені чохли, то неодмінно знімаємо їх і чистимо окремо від оббивки. Самі забруднені місця з тильної і торцевої сторони потрібно пройти пароочищувачем праски, злегка зволожуючи і відтираючи від бруду.
Дійшовши до дверей, звертайте особливу увагу на деталі, з якими найчастіше стикаєтеся ви і пасажири автомобіля.
Чистці дзеркал і стекол зсередини потрібно приділити більше уваги, якщо в салоні хтось курить. Від диму тютюну скляна поверхня сильно мутніє.
Добравшись до найбруднішою поверхні – підлоги машини – відсувайте сидіння і залазьте в найдальші куточки, де завжди накопичується дуже багато піску, бруду і пилу.
Автомобільна та побутова хімія
Хімчистка салону автомобіля Купуючи автомобільну хімію, уважно знайомтеся зі складом, зазначеним на упаковці. Справа в тому, що матеріали в салоні машини використовуються різні, а значить і вплив на них виявляється по-різному, індивідуально. Для кожного матеріалу існує свій власний склад. Наприклад, засіб для чищення та полірування пластику не потрібно застосовувати на стеклах і дзеркалах, а кошти для стекол ніяк не підходять для тканинних поверхонь. Звичайно, багато “умільців” від сохи намагаються чистити підручними засобами з дому, винаходячи, як Менделєєв, нові сорти речовин, але це не кращий спосіб.
Хоча, серед таких саморобних засобів є деякі, цілком придатні для окремих елементів салону. Чайна ложка оцту на склянку води непогано справляється зі слідами алкоголю на тканинах. А 90% спирт запросто видаляє чорнильні плями або сліди губної помади, яку так часто втрачають жінки чомусь саме в автомобілях. До речі, для якісної чистки тканинного салону дуже добре підійде звичайний Ваніш. Він швидко і легко справляється майже з усіма видами забруднень.
І все ж, краще використовувати тільки спеціальну хімію для автомобілів, а також ні в якому разі не застосовувати чистячі засоби на всіх поверхнях, тому що вони цілеспрямовані на конкретні матеріали і не підходять для інших. Очистивши автомобіль, намагайтеся якомога менше в ньому смітити. Пам’ятайте, що чисто не там, де прибирають, а там де нічого не забруднюється навмисно.