Шиномонтажний стенд для вантажних автомобілів: особливості та відомі виробники

Шиномонтажний стенд для вантажних автомобілів — важливий для кожної станції технічного обслуговування прилад, який дозволяє швидко виконувати операції по зняттю, віджиманню та встановленню гуми. Для вантажних машин використовуються масивні стенди, які здатні гарантувати підвищену силову дію. Але і в цьому сегменті є великий вибір моделей та специфікацій. Підібрати оптимальний прилад для СТО допоможе вивчення популярних виробників обладнання, а також його технічних параметрів.

Експлуатаційні характеристики вантажних шиномонтажних верстатів

Головна робоча характеристика шиномонтажних верстатів вантажних коліс — діаметр колеса, з яким може працювати прилад. Окрім діаметра також слід враховувати ширину виробу. Оптимальний діаметр коліс для вантажного автотранспорту повинен становити 90-98 дюймів. Це надасть змогу обслуговування в автосервісі великої кількості транспортних засобів. Окрему увагу заслуговує і ширина колеса. Для великої автомайстерні краще купляти універсальні верстати, розраховані на формат 35-55 дюймів.

Також варто враховувати й мережу, від якої буде живитись електричний двигун приладу. Майже всі моделі, призначені для роботи з колесами вантажівок, підключаються до мережі 380 Вольтів. Ще одна важлива експлуатаційна характеристика — габарити. Для верстатів невеликих розмірів, буде достатньо зони, площею 6-8 квадратних метрів. Варто зазначити, що більшість моделей стендів для вантажних автомобілів мають значні габарити — 180 на 200 сантиметрів та більше.

Які популярні виробники та моделі шиномонтажних верстатів вантажних коліс?

lc588-2.jpg

Популярністю на сучасному ринку користуються наступні компанії, які займаються виробництвом вантажних шиномонтажних верстатів:

  • Ravaglioli
  • Hunter
  • Bright
  • Launch

Багато позитивних відгуків отримав стенд LC588S від компанії Bright. Ціна на нього стартує приблизно від 222 тисяч гривень. Модель дає можливість брати у роботу диски, діаметром від 14 до 26 дюймів. Гарантія на прилад — 24 місяці. Це вказує на високу надійність деталей, а також оптимальну якість складання. Шиномонтажний верстат для вантажних авто LC588S працює від мережі 380 Вольтів, а його вага знаходиться в межах 740 кілограмів. Варто виділити і його широку комплектацію, в яку входять: лещата-затискач для монтажу шин, пульт управління, спеціальна лопатка для монтажу, а також сам верстат із гідравлічним приводом.

ravaglioli-g96n.jpg

Популярністю користується модель G96N від італійської компанії Ravaglioli. Даний апарат відноситься до вищої цінової категорії — вартість такого шиномонтажного верстату для вантажних автомобілів становить 350 тисяч гривень. Головна перевага моделі — невеликі робочі розміри затисного вузла. Завдяки даній особливості, оператор має змогу працювати по всьому спектру коліс. У конструкцію приладу також додані зручні елементи управління, які забезпечують просте регулювання швидкості обертання.