Правила догляду за акумулятором взимку

З наближенням холодного сезону завжди страждає акумулятор автомобіля. Ось кілька простих порад щодо обслуговування, які допоможуть підтримувати автомобільний акумулятор більше інформації на сайті https://megatex.ua/ Megatex у відмінному стані.

Є речі, які ніколи не змінюються. Наприклад, щороку буває період холодів і водночас проблеми із запуском через акумулятор. Чому це відбувається? Три причини полягають у наступному:

По-перше, якщо температура опуститься нижче нуля, потужність та продуктивність батареї знизяться. При -20 градусах залишається лише з потенціалом близько 50% від початкової потужності. Єдине вирішення цієї проблеми – поставити машину в гараж із плюсовою температурою.
По-друге, при ходьбі на невеликі відстані підігрів сидінь наявність на деяких автомобілях електрообігріву або електрообігріву заднього скла стискають акумуляторну батарею і перевантажують її. Намагайтеся наскільки це можливо, не включати занадто багато споживачів електроенергії, якщо ви подорожуєте на короткі відстані. Очевидно, що якщо час, проведений за кермом, більший, то акумулятор встигає перезарядитися.
По-третє, погане технічне обслуговування призводить до зниження продуктивності батареї. Ось що ви можете регулярно перевіряти:

  • з-за бруду та вологи, які утворюються навколо клем акумулятора, можуть виникати короткі замикання;
  • може бути зношений ремінь, що приводить в рух генератор, і тоді акумулятор заряджається недостатньо;
  • заземлення від кузова до акумулятора має бути чистим та без іржі; це перешкоджає протіканню струму;
  • стежте за чистотою клем акумуляторної батареї; постарайтеся видалити товсті шари оксидів;
  • для батарей, які потребують обслуговування, переконайтеся, що в них достатньо дистильованої води;
  • регулярно відвідуйте спеціалізовані майстерні для перевірки справності акумуляторної батареї та генератора, особливо перед настанням зими; спеціальні тестери можуть надати ранню інформацію про те, коли акумулятор необхідно замінити;
  • Якщо ви знаєте, що з акумулятором проблеми, але у вас все ще немає грошей на його заміну, ви можете продовжити термін служби, якщо на ніч підключіть його до випрямляча.
  • перевірити замаскованих споживачів у сервісі; вони можуть споживати заряд акумулятора при вимкненому автомобілі (наприклад: сигналізація, встановлена ​​на вторинному ринку);

Якщо з настанням зими ваш автомобіль заводиться помітно важче, не чекайте надто довго. Це перші ознаки того, що акумулятору автомобіля нема на що жити. Краще діяти превентивно і поміняти його, ніж застрягти з машиною, коли вона найбільше потрібна.