Що обрати: ремонт чи заміну кабіни Volvo

Марка Volvo популярна серед власників вантажних автомобілів, які надають перевагу надійсності, комфорту та безпеці під час довготривалих перевезень вантажів на великі відстані. Ці вантажні автівки дійсно достойні уваги і не даремно користуються попитом та повагою серед далекобійників.

Але як кожен автомобіль, вантажівки Вольво потребують ремонту, іноді важкого, серйозного та недешевого відновлення. До таких робіт слід в першу чергу віднести ремонт кабін (наприклад після ДТП). Це складний комплекс робіт з відновлення або заміни не завжди можна просто та швидко.

Для ремонту кабіни автомобіля слід звертатися до спеціалізованого офіційного сервісного центру. Адже «гаражі» та кустарні СТО не мають спеціального обладнання, що дозволить перевірити геометрію кузова, провести якісну заміну пошкоджених деталей з додержанням вимог та технологій. Обробити антикорозійними засобами та досить якісно пофарбувати можливо зможуть і «кулібіни».

Випадки, коли ремонт кабіни Вольво доцільний

  • Геометрія кабіни вантажівки збережена більш ніж на 70%, інакше відновлювальні роботи не дозволять зберегти ударної міцності усієї кабіни
  • Пошкодження металевих конструкцій та опорних механізмів не викликані корозією
  • Необхідна заміна скла та/або пластикових деталей, чи незначні пошкодження елементів зовнішньої конструкції
  • Не планується фарбування усього корпусу
  • Працездатні механізми підйому кабіни, у тому числі насос та тяга замку підйомнику, циліндр та шланги підйомнику

Якщо щонайменш два з цих пунктів не відповідають реальним справам, краще придбати нову кабіну від виробника або на авторозбірках з наступним переносом внутрішніх деталей, коректуванням рами та заміною решти деталей, що вийшли з ладу або втратили якість.

Покупка кабіни на автомобільній розбірці дозволяє вибрати якісні заводські корпуси з автомобілів, які вийшли з ладу не в наслідок ДТП. Хоча цілком слушна думка, що вибрати на авторозбірці якісний агрегат – це як виграти в казино чи зірвати джекпот, але при правильному підході ви отримаєте чудові деталі за ціною в 5-7 разів меншою, аніж у офіційного дилера.

Ресурс експлуатації корпусних деталей у Вольво значно перевищує ступінь зношення ходових частин та рам, тому вибір кабіни під заміну – це краще, аніж відновлення пошкодженого кузову. Це суттєво скоротить термін ремонту та скоротить фактичні втрати від простою комерційного транспорту.

Офіційні сервіси будуть доставляти нову кабіну досить довго, а на авторозбірці можна одразу отримати готовий агрегат, який пройшов перевірку на відсутність механічних пошкоджень, корозії та дефектів та встановити.