Ford Kuga (Форд Куга)

Ford Kuga (Форд Куга) – кросовер класу «K1» з переднім або повним приводом. Дебют рестайлінгової версії другого покоління моделі відбувся в лютому 2016 року у виставці Mobile World Congress в Барселоні.
Незважаючи на гадану незначність поновлення, Куга, насправді, перетворилася серйозно. Дизайнери намалювали кросоверу трапецієподібну грати радіатора, нові бампери, перекроїли задні ліхтарі і головну оптику, яка представляє собою адаптивні біксенонові фари зі світлодіодними ходовими вогнями. Крім того, в палітрі кольорів забарвлення кузова з’явилося два додаткових варіанти – Guard Grey і Copper Pulse. Розширено і лінійка легкосплавних колісних дисків (від 17 до 19 дюймів).
Чудово попрацювали і інженери Ford, забезпечивши рестайлінговий Kuga ультразвуковими датчиками, які спрощують процес парковки і допомагають системі Active City Stop попереджати зіткнення на швидкості до 50 км / год. В салоні, в той же час, стало менше аналогових кнопок. Їх змогла замінити мультимедійна система SYNC 3 з восьмидюймовим сенсорним екраном, функцією управління голосом і жестами, інтеграцією смартфонів. Модернізували і кліматичну установку, заодно попрацювавши над зовнішністю селектора коробки передач і рульового колеса.
Як і раніше, Форд Куга побудований на платформі третього покоління моделі Фокус, зі стійками McPherson спереду і підвіскою ззаду. Втім, «візок» кілька адаптували під велику масу автомобіля. Зокрема, використані більш міцні важелі і підрамник. А задня многоричажка запозичена у Гранд C-Макс.