Volkswagen Tiguan став найпопулярнішим кросовером в Європі

За підсумками 2019 року Volkswagen Tiguan обійшов лідера останніх років на європейському ринку Nissan Qashqai і став бестселером в сегменті компактних кросоверів.

У минулому році Tiguan придбали понад 225 тисяч європейців. Це на 6% більше, ніж роком раніше, плюс він зайняв перше місце в рейтингу найпопулярніших компактних кросоверів на континенті.

Volkswagen Tiguan забрав «золото» у Nissan Qashqai, але не тільки тому, що впав попит на японський кросовер, а тому, що покупці по-справжньому оцінили всі переваги Tiguan.

Найпопулярнішим plug-in-гібридом в Європі став Volkswagen Passat GTE
Ford Mustang став найпопулярнішим спорткаром в Європі
Це і рівень оснащення, близький до преміум-класу, і сучасні технології безпеки, і вибір варіантів комплектації, та й наявність 7-місцевої модифікації зіграла свою роль.

Що стосується Qashqai, то його купили 219 тисяч чоловік. Продажі просіли на 5%. І, тим не менш, це тверде друге місце в Європі з пристойним відривом від переслідувачів.

До ТОП-5 найбільш популярних компактних кросоверів Європи також увійшли Peugeot 3008, Ford Kuga і Hyundai Tucson.

Варто відзначити кілька цікавих результатів. Так, істотно зросли продажі у Seat Ateca (+26%), Skoda Karoq (+33%), Audi Q3 (+58%) і особливо у Volvo XC40 (+74%).

Новачки в Європі, Lexus UX і Mazda CX-30, зайняли 24 і 25 місце з результатами 17 і 14 тисяч кросоверів відповідно.

В цілому, за 2019 рік у Європі було продано 2 мільйона 356 тисяч кросоверів – на 11% більше, ніж роком раніше.