Перегрів двигуна в автомобілі

Коли настає літо – жарко стає всім: тваринам, природі, людям і техніці. З огляду на, що у нас з Вами автомобільний сайт, то мова сьогодні піде про перегрів двигуна на автомобілі, і найголовніше – як з ним боротися і що робити, якщо двигун в автомобілі все-таки закипів? Зараз ми з Вами розберемо найбільш часто відбуваються випадки і розповімо, як правильно діяти в тій чи іншій ситуації.

Що робити, якщо двигун закипів?
У разі далекої поїздки в спеку може трапитися такий неприємний момент, як перегрів двигуна або того гірше – його кипіння. Напевно, кожен хоча б раз бачив у своєму житті випадок, коли на узбіччі стояла машина з ширяє білим димом двигуном. Як правильно чинити в такій ситуації?

1) Не глушите мотор!
– Якщо Ви бачите, що з-під капота почав йти дим – не потрібно глушити двигун з думкою «Він перегрівся, потрібно швидше вимкнути, щоб відпочив». Правильні дії полягають в парковці на узбіччі, після чого включення грубки автомобіля на максимум хоча-б на 10 хвилин і тільки потім глушите двигун. Відразу глушити мотор не варто тому, що під впливом високих температур і різкої зупинки механізму – двигун може, в прямому сенсі цього слова, заклинити. «Навіщо включати грубку?» – запитаєте Ви. Відповідь проста: міняємося місцями з двигуном авто J Вам буде жарко, за те температура двигуна повернеться в норму.

2) Не відкривайте відразу кришку розширювального бочка.
– Температура бачка буде вельми гарячої, що може призвести до опіків руки, а температура киплячої в ній рідини буде 110 градусів Цельсія. Не мало, скажіть? Тому давайте двигуну охолонути протягом хвилин сорока. Обов’язково варто накрити бачок ганчіркою, і тільки потім відкривати кришку.

Причини поломки закипілого двигуна
Поки остигає машина ми визначимо причину поломки:

1) Спочатку дивись на кришку радіатора і розширювального бачка.
– У них є клапани, які називається «пропускними», через які пара виходить назовні. Якщо він вийшов з ладу – Ви це помітите, тому що патрубки будуть роздуватися. Так само, проблема може статися і з радіатором: досить просто відкрити кришку, але тоді двигун буде грітися швидше, і вся кипляча рідина буде виливатися через відкрите нами отвір.

2) Хомут
– Якщо причиною поломки виявився хомут – тут все просто. Відрізаємо зіпсовану частину і ставимо на місце.

3) Розширювальна трубка.
– Діємо аналогічно пункту 2, тільки не забудьте чимось з’єднати.