Антикорозійна обробка автомобілів

Основний і базовою деталлю автомобіля є його несучий кузов. Саме до нього кріпляться всі вузли, агрегати та деталі автомобіля і саме він сприймає все навантаження під час руху машини. Працює на вигин, крутіння, отримує різного роду ударні навантаження. Дістається кузова автомобіля і від згубного впливу факторів навколишнього середовища, до яких відноситься сніг, дощ, палюче фарбу автомобіля сонце, ванни з солі і піску в зимовий період експлуатації і недоліки зберігання автомобіля на відкритій стоянці.

Хотілося б також відзначити, що кузов легкового автомобіля є найдорожчою його деталлю і дуже складний в ремонті і відновленні внаслідок ДТП, деформацій і корозії. І якщо від першого і другого уберегти його не завжди можливо, то появи корозії все-таки можна протистояти і навіть перемогти її, тим самим, продовживши життя кузова автомобіля і зберегти його чудовий зовнішній вигляд.

Роботи включають в себе антикорозійна обробка
Які ж роботи включає в себе так звана антикорозійна обробка кузова автомобіля, коли і як їх необхідно виконувати і на що вони впливають. Давайте детально розберемося.

Обробка днища і колісних арок автомобіля спеціальної бітумної противошумной протикорозійного мастикою типу БПМ-1, яка надійно захищає оброблені ділянки автомобіля від каменів, снігу і льоду і не дозволяє утворитися вогнищ іржі і корозії.
Заповнення і обробка прихованих порожнин автомобіля (лонжерони, пороги, внутрішні порожнини дверей) спеціальним складом типу «Мовіль», який містить речовини, які вміють запобігати і зупиняти іржу (інгібітори корозії). Таку обробку рекомендується проводити з періодичністю не рідше ніж один раз на два роки.
Установка на автомобіль пластикових підкрилок і бризковиків, які значним чином знімають згубний вплив снігу, льоду, бруду і каменів на колісну арку автомобіля. Обов’язково встановіть на свій автомобіль такий захист, якщо ви ще не зробили цього. Автомобілі, які не мають такого захисту, значно швидше піддаються впливу корозії, ніж з нею.
Обробка безпосередньо самого лакофарбового покриття кузова автомобіля спеціальними восковими Автополіролі, що знижують згубну дію на фарбу снігу, бруду, каменів. Таку обробку необхідно проводити, як мінімум, чотири рази на рік.
Після довгоочікуваної ретельного миття не варто ставити відразу ж автомобіль в гараж. Дайте можливість йому посохнуть на вулиці! Відкрийте двері, дайте вийти воді, яка потрапила в різні отвори під час мийки.