Volvo Trucks запускає продажі великовантажних автомобілів на електротязі

Volvo Trucks в даний час проводить випробування електричних важких вантажних автомобілів Volvo FH, Volvo FM і Volvo FMX, які будуть використовуватися для регіональних перевезень і міських будівельних робіт в Європі. Ці вантажні автомобілі будуть мати дозволену повну масу автопоїзда до 44 тонн. Залежно від конфігурації акумуляторної батареї запас ходу може складати до 300 км.

Продажі почнуться в наступному році, а масове виробництво – в 2022 році. При цьому вже з 2021 року Volvo Trucks буде продавати в Європі повну лінійку електричних вантажних автомобілів для транспортування вантажів в містах, вивезення сміття, регіональних перевезень і міських будівельних робіт.

У компанії прогнозують, що перевізники будуть поступово переходити від традиційних автомобілів на машини з альтернативними силовими установками. У перехідний період у транспортних компаній буде змішаний парк вантажних автомобілів, що працюють на різних видах палива. Тому Volvo Trucks розробляє платформи, які підходять відразу для декількох типів силових установок.

«Наше шасі спроектовано таким чином, щоб воно не залежало від використовуваного силового приводу. Наші клієнти можуть купити кілька вантажівок Volvo однієї моделі, що відрізняються тільки тим, що одні з них працюють на електриці, а інші – на газі або дизелі. Що стосується характеристик продукції, таких як робоче місце водія, надійність і безпеку, всі наші автомобілі відповідають одним і тим же високим стандартам. Водії повинні відчувати, що їхні автомобілі їм знайомі, мати можливість безпечно і ефективно управляти ними незалежно від використовуваного палива », – заявив Роджер Альм, президент Volvo Trucks.