Що таке ЧІП-ТЮНІНГ і з чим його їдять

По приходу довгоочікуваної теплої пори літа більшість водіїв забуває про повільне і акуратному водінні автомобіля і дозволяють собі більш високі швидкості пересування, більш різкі повороти і маневри. Якщо Вас спіткала проблема нестачі потужності в автомобілі, а грошей на новий, більш кращий, немає – ЧІП-ТЮНІНГ саме для Вас!

 

Звідки з’явився такий вираз, як «Чіп Тюнінг»? Чіп-Тюнінг – це електронне перепрограмування двигуна, а з’явилося воно від бажання водіїв поліпшити показники своїх автомобілів в поведінці на дорозі, і якщо в спорті кажуть «Швидше! Вище! Сильніше! », То в нашому випадку простіше:« Швидше, Швидше, Швидше! ». Чіп тюнінг під собою не передбачає заміни деталей самого двигуна, його перебирання або закупівлі додаткових деталей, тому і є дешевим способом вичавити зі свого авто побільше потужності.

 

Процес перевірки авто і установка

Після того, як Ви пригнали свій автомобіль в сервіс, його встановлюють на спеціальну платформу і закріплюють ременями. Далі машина проходить перевірку на її максимальну потужність і граничну швидкість, а отримані, в результаті, дані зберігаються у вигляді графіка. Після перепрограмування автомобіля ці графіки будуть порівнюватися, щоб розуміти який результат був, а який став.

Далі за роботу береться фахівець (програміст). До блоку управління двигуном підключається комп’ютер із спеціально адаптованої під наша справа програмою. Змінюється все досить простим і логічним способом: заводські показники цифр, які були встановлені раніше, змінюються на інші, більш кращі показники. По термінах настройки все впирається в марку і модель автомобіля і його блоку управління двигуном. Процес настройки може займати від декількох годин, до декількох днів, що говорить нам про індивідуальний підхід до кожного автомобілю. За найпопулярнішим моделям Німецьких виробників робота по налаштуванню Чіп-Тюнинга займає близько трьох годин, причому результат для кожного автомобіля буде різним.

Але одне Ви можете точно запам’ятати і не переживати – це те, що модифікації подібного роду не впливають в гіршу сторону на Ваш автомобіль. Іншими словами, подібного роду махінації і переробки зазвичай несуть за собою хороші і погані результати, а програмування блоку двигуна принесе Вам тільки позитивні враження. Втім, всі ми знаємо, що на заводах не ставлять максимальні показники на техніку, а дозволяють використовувати порядку 85-90% всієї потужності. Будь то аудіо системи або інша електроніка. Чому б нам її не збільшити до 100%?