Види автосервісів України та їх особливості

Види автосервісів та їх особливості

Всі автосервіси діляться на 3 великі групи:

  • дилерські, або офіційні;
  • мультибрендові, або незалежні;
  • гаражні майстерні.

Кожен дилерський автосервіс спеціалізується на одній конкретній марці автомобілів. Це надійні організації, частка яких на ринку становить 17%.

Компанії використовують тільки оригінальні запчастини і спеціальне професійне обладнання. Щоб почати роботу з техобслуговування автомобілів, кожен офіційний сервіс проходить акредитацію і отримує відповідну сертифікацію.

При зверненні в дилерський автосервіс ви точно отримаєте обслуговування високої якості з гарантіями на будь-які види робіт. Однак послуги таких організацій обійдуться недешево.

В мультибрендових автосервісах Львова таких як avtoservis.lviv.ua ремонтують будь-які автомобілі, незалежно від марки, країни і року випуску. Найчастіше такі організації теж надають гарантії на обслуговування і непогано виконують ремонт.

При цьому вартість робіт в мультибрендовому автосервісі буде нижче, ніж в дилерському. Це пов’язано з тим, що у подібних організацій рідко є постійна клієнтура, отже, вони безперервно шукають нових замовників. А гнучка цінова політика – один з ефективних способів залучення клієнтів.

До мультибрендовим відносять і вузькоспеціалізовані автосервіси, які не роблять широкий спектр ремонтних послуг, а виконують щось одне: кузовний ремонт, обслуговування ходової частини, шиномонтаж та ін. На незалежні СТО доводиться 31% всього ринку.

Гаражні сервіси – найменш надійний варіант. Це, як правило, невеликі майстерні, в яких працює кілька людей. Часом серед них зустрічаються дійсно кваліфіковані майстри, але знайти їх серед величезного числа пропозицій – дуже важке завдання.

Найчастіше в таких гаражах виконують кустарний ремонт низької якості. При цьому ніяких гарантій чекати не доводиться, зате ціни в такому сервісі, швидше за все, будуть нижче.

Якщо в офіційному центрі вам замінять деталі оригінальними запчастинами і використовують рекомендовані виробником витратні матеріали, в мультибрендовому сервісі це не завжди гарантовано. Наприклад, при заміні можуть влити замість зазначеного дистриб’ютором моторного масла інше.

Проте, якщо бюджет обмежений, можна звернути увагу і на незалежні автосервіси. А ось в гаражні сервіси звертатися варто тільки за рекомендацією заслуговують на довіру людей.