KIA Ceed SW 2018-2019

Світова прем’єра нового KIA Ceed Sportswagon (SW) 3 покоління відбулася в березні 2018 року на Женевському автосалоні разом з одноплемінником Kia Ceed 2018-2019. Авто при зміні покоління змінив ім’я cee’d на більш вимовити Ceed, яке розшифровується як Community of Europe, with European Design (дослівно перекладається як «Для європейської спільноти, з європейським дизайном»). Уже восени нове покоління моделі вийде на російський ринок. Ціни на КІА Сід універсал 2018 модельного року в Росії поки не відомі, за непідтвердженими даними стартують з 16 300 $ у Європі.

Зовнішній вигляд КІА СІД УНІВЕРСАЛ 2018-2019
Передня частина Кіа Сід Універсал 2018 року виглядає точь-в-точь, як у хетчбека KIA Ceed 2018-2019, і оснащена здвоєними гратами: радіаторної і фальшрадіаторной. Над ними розташована емблема компанії, а з боків переднього бампера встановлені повітроводи, суміщені з протитуманними фарами. У профіль авто виділяється величезним віконцем вантажного трюму, як у Hyundai i30 Wagon. Завершують образ перероблена кришка багажника з невеликим спойлером під заднім склом і підігнані під нього горизонтальні ліхтарі з діодними секціями. Авто виглядає спортивно і стильно. В цілому компанії вдалося створити такий вигляд, який притягує увагу не тільки любителів універсалів.

інтер’єр
Інтер’єр універсала в точності такий же, як і у хетча, відмінність полягає в більш місткому багажному відділенні. Багажник 3 покоління Kia Ceed SW здатний прийняти 600 літрів при стандартному положенні роздільної 40:20:40 спинки задніх сидінь. Склавши задній ряд легким дотиком до спеціального важеля отримаємо абсолютно рівну підлогу і можливість завантажити більш близько 1800 літрів вантажного обсягу. У базовий список багажного відділення увійшли також гачки для сумок і сіток, рейки для кріплення вантажів, а також містке підпілля. При замовленні опції опції Smart Tailgate двері багажного відділення отримає електропривод.

Список стандартного і опціонного обладнання для нового універсалу ідентичний базовому і додаткового пакетів опцій соплатформенного хетчбека. На вибір пропонуються звичайна або світлодіодна оптика, мультимедіа-система з кольоровими сенсорними екранами діагоналлю 5,0, 7,0 або 8,0 дюймів, аудіосистема преміум-класу JBL Premium, обігрів лобового скла і керма, підігрів передніх крісел і задніх сидінь, вентиляція крісел водія і переднього пасажира, майданчик для бездротової зарядки смартфонів, система, що запобігає фронтальні зіткнення, і круїз-контроль, моніторинг «сліпих» зон і асистент руху в смузі.

Мотори
З силових агрегатів в оновленому Kia Ceed Sportswagon очікується побачити ті ж установки, що й у його соплатформенного брата – хетчбека. А саме: 1,4-літровий бензиновий двигун MPI зі 100 л.c .; 1-літровий бензиновий двигун T-GDI з 120 л.с .; T-GDI об’ємом 1,4 літра і потужністю 136 коней, що працює на бензині; 1,6-літрові турбовані мотори з потужностями 115 і 136 кінських сил. За замовчуванням всі силові агрегати оснащуються 6-ступінчастою механічною коробками, для топових по потужності двигунів передбачений 7-ступінчастий робот. В наявності також система Drive Mode Select, яка дозволяє змінювати характеристики роботи двигуна і рульового управління зі звичайного режиму (Normal) в спортивний (Sport).