Hyundai Santa Fe 2018-2019

Світова прем’єра нового Hyundai Santa Fe 4 покоління відбулася в березні 2018 року на Женевському автосалоні. Авто радикально змінилося зовні, а також обзавелося абсолютно новим салоном з безліччю електронних помічників і систем, отримало 8-міступенчатую автоматизовану коробку передач, а також модернізовану повнопривідну трансмісію HTRAC. Уже влітку нове покоління моделі вийде на російський ринок. Ціни на Хеда Санта Фе 2018 модельного року в Росії поки не відомі, за непідтвердженими даними стартують з 25 800 $ у Кореї.

Зовнішній вигляд HYUNDAI SANTA FE 2018
Спереду Hyundai Santa Fe 2018-2019 в новому кузові представлений масивними гратами радіатора з незвичайним малюнком, а зверху її обрамляє широка хромована накладка, яка перетікає в підпірку стильною вузькою головної оптики. З боків бампера в широких нішах розташувалася додаткова світлотехніка з декількома секціями. Корми кросовера виділяється новими ліхтарями з декоративною перемичкою між ними, бампером з масивної вставкою і інтегрованим в п’яті двері невеликим козирком-спойлером, покликаним захищати скло від бруду. Крім того, нова модель Хендай Санта Фе отримала рельєфний капот, м’язисті крила, широкі накладки на дверях і арках коліс і повністю переосмислення віконну лінію. Дзеркала заднього виду тепер розташовуються на ніжках, а на передніх вікнах з’явилися трикутні віконця на манер мінівенів.

інтер’єр
Інтер’єр салону нового кросовера отримав поліпшену якість матеріалів обробки, а також архітектуру передньої панелі і центральної консолі, як у Hyundai i30. Горизонтальні лінії з плавними переходами рівня на рівень надають передній панелі стильний вигляд, при цьому панель виглядає потужно і дорого. Салон новинки оснащений цифровою панеллю приладів, компактним і зручним мультифункційним рульовим колесом, просунутої мультимедійною системою з окремо встановленими кольоровим екраном-планшетом, що підтримує Apple CarPlay і Android Auto з голосовим управлінням, розробленим фахівцями Hyundai і корейської компанії Kakao, двозонним клімат-контролем, шкіряним оздобленням сидінь, передніми кріслами з електроприводом, підігрівом і вентиляцією.

Виробником обіцяні майданчик для бездротової зарядки смартфонів, можливість віддаленого управління функціями автомобіля за допомогою спеціального додатку, встановленого в смартфон, а також маса електронних систем: Forward Collision Avoidance Assist і Forward Collision Warning, Lane Keeping Assist і Lane Departure Warning, Driver Attetion Warning і High Beam Assist, Rear Cross-Traffic Alert і Advanced Driver Assistance System і навіть такі оригінальні штуки, як Safe Exit Assist (при виході людей з машини система подасть сигнал в разі наближення іншого автомобіля ззаду) і Safe Exit Assist (нагадає водієві про забутих їм пасажирів на адніх сидіннях).

Мотори
На корейський ринок нова генерація Hyundai Santa Fe виходить з моторами попередника, але що комплектуються новою 8 АКПП. Бензинова версія Хендай Санта Фе оснащується 2,0-літровим турбованим чотирьох циліндровим мотором – 2.0L Theta II Turbo (240 к.с.). Дизельні версії Хендай Санта Фе комплектуються 2,0-літровим турбо дизелем 2.0 CRDI Diesel (186 к.с.) і 2,2-літровим чотирьох циліндровим дизельним мотором 2.2 CRDI Diesel (202 к.с.). На російському ринку модель буде запропонована двома дволітровими двигунами, дизельних і бензинових, а також 2.2-літровим дизельним і 2.4 бензиновим, які йдуть в парі з системою повного приводу.