Москва витратить 3,5 мільярда на чергову реконструкцію МКАД

Москва потратит 3,5 миллиарда на очередную реконструкцию МКАД

Комплекс містобудівної політики Москви оголосив про завершення першого етапу реконструкції Московської кільцевої автомобільної дороги (МКАД) і початку робіт з підготовки до другого етапу.

В рамках другого етапу планується реконструювати ще десять ділянок МКАД, витративши на це 3,5 мільярда рублів. У числі найбільш проблемних місць, які будуть реконструйовані: розв’язки з Осташковским і Алтуфьевским шосе, а також у районі вулиці Свободи. Крім того, буде серйозно перероблений ділянку МКАД від Каширського до Варшавського шосе. Будуть побудовані естакади, позавуличні пішохідні переходи, виконано перевлаштування інженерних мереж і комунікацій. Природно, це призведе до чергового зростання пробок. Коли почнеться другий етап і коли закінчиться — невідомо.

«Найближчим часом планується розпочати реконструкцію ділянки МКАД від Каширського шосе до Варшавського шосе. В ході робіт буде реконструйовано 4 км доріг, побудовано три тунелю, додаткові з’їзди, виконана реконструкція з’їздів у складі транспортних розв’язок на перетині МКАД з вулицею Липецької і Востряковским проїздом», – заявив глава Будкомплексу Москви Андрій Бочкарьов.

Водночас столична влада відзвітувала про завершення першого етапу реконструкції МКАД, який торкнувся 14 розв’язок. Три з них фактично були побудовані заново – Бусиновская, Молодогвардійська і розв’язка на перетині МКАД з вул. Подільських Курсантів.

Як раніше заявив заступник мера Москви з питань містобудівної політики і будівництва Марат Хуснуллін, за три роки в столиці побудують 300 км доріг.