Як поміняти колодки ВАЗа самостійно?

Зазвичай гальмівних колодок вистачає на двадцять тисяч кілометрів пробігу / це якщо говорити про задніх /. Для передніх колодок термін служби не більше п’ятдесяти тисяч км. Якщо машина працює в міських умови або на дуже запилених дорогах, то знос настає швидше. Це зрозуміло, зовнішнє середовище при таких умовах більш агресивна, і на колодки припадає велике навантаження. Дрібні частинки пилу швидше «з’їдають» робочу поверхню.

Перша ознака несправності – це поява в районі колеса відповідного свисту, який підтверджує, що з гальмами можуть виникнути негаразди. Конструкція передбачає граничні маркери, коли колодка стирається до критичної позначки, виникає характерний звук, своєрідний сигнал СОС, який говорить водієві про те, щоб подбати про дане питання.

Ще одним вірною ознакою можливої ​​несправності гальм вважається поява скреготу. Такий звук можливий також при стирання колодки.

Так що, можна однозначно стверджувати: коли з’являються сторонні шуми і скрегіт в районі коліс, то виною тому -ізносівшіеся гальмівні колодки.