Nissan Qashqai (Ніссан Кашкай)

Nissan Qashqai (Ніссан Кашкай) – компактний кросовер класу «K1». Рестайлинговая версія моделі, вперше показана на автосалоні в Женеві в березні 2017 року.

Один з родоначальників класу компактних кросоверів, який випускається компание Nissan вже в другому поколінні, піддався плановому оновленню через три з половиною роки після свого дебюту. Модель залишається однією з найбільш продаваних на європейському ринку, але технологічний прогрес і виробничі плани підстьобнули японську компанію до невеликої модернізації Qashqai. Список рестайлінгових нововведень вийшов не дуже великим, але в ньому є дуже цікаві доробки.
Традиційно, в першу чергу злегка підретушували зовнішність моделі, а саме оформлення передньої частини. Вона отримала більшу решітку радіатора, стилізовану під букву V. Фари стали довшими і вже, однак зберегли характерні світлодіодні галочки денних ходових вогнів. Найбільші зміни відбулися передні протитуманні фари, які стали прямокутними і притулилися на нижній кромці переднього бампера. В цілому передок Nissan Qashqai після рестайлінгу став більш фактурним і виразним. Інші елементи екстер’єру фактично не отримали будь-яких помітних доробок, хіба що задні ліхтарі отримали легке затемнення, та низ заднього бампера злегка змінили. У колірній палітрі з’явився новий блакитний тон – Vivid Blue.
У салоні Кашкай змін небагато, проте його ключові елементи все ж зазнали доопрацювання. Тепер тут абсолютно нове рульове колесо, яке відрізняється скошеним нижнім сегментом, зручним для хвата ободом і іншою логікою розташування клавіш управління на спицях. Освіжили розробники також панель приладів і інтерфейс мультимедійної системи, яка за доплату може бути оснащена акустикою Bose на 7 динаміків. Разом з цим топовий рівень оснащення зможе запропонувати покупцеві і повністю шкіряний салон. Крім того, що в ході оновлення передні сидіння Qashqai отримали дещо інший дизайн, шкіряна обробка тепер має абсолютно нове оформлення. Поліпшено і інші матеріали оздоблення інтер’єру.