Секрети вибору розчинників для автоемалі

 

Використання лакофарбової продукції не обходиться без якісних розчинників. Їх вибір залежить від параметрів самої фарби та матеріалу поверхні, на яку вона буде наноситись. За допомогою розчинників можна отримати необхідну консистенцію фарб, забезпечити рівномірне їх нанесення та попередити утворення плівки. Також подібні рідини використовуються для:

  • Очищення поверхні від пилу та жиру перед нанесенням на неї лакофарбових матеріалів
  • Очищення різноманітних інструментів після виконання роботи

Для кожної конкретної цілі підходить певний тип розчинників. Визначитись з вибором допоможе детальне вивчення інструкції або консультація професійного майстра.

Різновиди розчинників для автоемалі

Однією з основних характеристик, які потрібно враховувати при виборі розчинників для автомобільних емалей, є рівень їх леткості. Від нього залежить швидкість висихання фарби та якість її нанесення. Також важливими показниками виступають щільність речовини, рівень вмісту води та кислотність. За своїм призначенням розчинники діляться на:

  • Розчинники для алкідних фарб
  • Засоби для роботи з водоемульсійними фарбами
  • Розчинники для нітроемалей
  • Леткі рідини для фарб акрилового типу

Кожен різновид фарби потребує використання відповідного типу розчинника. Щоб отримати якісний та довговічний результат, а також не пошкодити поверхню автомобіля, необхідно уважно вивчати інструкцію від виробника розчинника.

Розчинники автомобільних емалей

Виробники та параметри їхньої продукції

На сучасному ринку представлений широкий вибір розчинників для автомобільних емалей. Кожен виробник пропонує свою лінійку продукції, що знаходить вузьке чи широке застосування в автомобільній промисловості, роботі професійних автосервісів та самостійному використанні власниками авто. Наприклад:

  • виробник Sotro пропонує два різновиди розчинників — для роботи з акриловими та епоксидними продуктами
  • український завод Вамп випускає високоякісні акрилові розчинники
  • під торговою маркою Автотрейд можна придбати акрилові та універсальні розчини, засоби для створення плавних переходів та отримання фарб з ефектом «металік» або «перламутр»;
  • Rolax спеціалізується на виробництві розчинників для фарб на основі різноманітних смол.

Не менш популярною є продукція таких виробників, як Bass, Mobihel, Maxyton, Garage, Farbid, App, 2xp та Novol.

Як обирати розчинники для автомобільної емалі

При виборі розчинників для автомобільних емалей важливі не тільки характеристики самих матеріалів та рейтинг їхнього виробника. Потрібно також впевнитись у відповідальному ставленні постачальника чи продавця продукції. Неякісний розчинник може зіпсувати навіть дорогу фарбу, а тим більше пошкодити поверхню автомобіля.

Для запобігання даремних витрат необхідно прискіпливо обирати магазин, в якому буде придбаний розчинник. Продавець повинен надавати гарантії якості матеріалів, які реалізує, та при потребі показувати покупцеві сертифікати товарів. Отримати подібні переваги можна в магазині Амфарба. Тут можливо не тільки придбати всі види розчинників для автоемалей онлайн, але й отримати відповіді на будь-які запитання від менеджера на сайті.