Kia Sportage (Киа Спортейдж)

Kia Sportage (Киа Спортейдж) – позашляховик класу «К1». Світова прем’єра четвертого покоління моделі відбулася на автосалоні у Франкфурті у вересні 2015 року.

Якщо вірити офіційній інформації, то Спортейдж четвертої генерації з’явився на світ під впливом концепту provo, але, чесно кажучи, від нього в серійній машині майже нічого немає. Може бути тому, що малювала її надто вже інтернаціональна команда, що складається з європейців, американців і корейців. Але вийшло непогано – стильно і послідовно. При цьому кросовер підріс в довжину і отримав злегка збільшена відстань між осями (2670 мм) при збереженні габаритної ширини і висоти, але навіть при цьому інженерам вдалося на 0,2 знизити коефіцієнт аеродинамічного опору. А разом з тим скоротився і рівень внутрішнього шуму.
Нову платформу для Sportage винаходити не стали, обмежившись модернізацією існуючої. При цьому перегляду піддалася як передня, так і задня підвіска (McPherson і багаторичажка відповідно). А кузов за рахунок застосування ультрависокопрочной стали став жорсткішим майже на 40%, що не могло не відбитися на пасивної безпеки автомобіля. Позитивним чином, природно.
Багатшими стало і оснащення Кіа Спортейдж, але ще важливіше те, що простору в салоні кросовера стало більше, особливо в ногах задніх пасажирів, а об’єм багажного відсіку збільшився з 465 до 491 літра (в комплектації з “запаскою”). До того ж, у п’ятих дверей з’явився опціональний електропривід, що виразно додати комфорту в експлуатації автомобіля.