Ford випустив 10-мільйонний Mustang

Ford выпустил 10-миллионный Mustang

Купе і кабріолет Ford Mustang давно вже перейшли в статус легендарних автомобілів. Американська компанія відсвяткувала випуск 10-мільйонного автомобіля, який є найпопулярнішим спорткаром в США

Ювілейним став у версії Mustang GT білого кольору Wimbledon White з двигуном V8 потужністю 460 л. с. і 6-ступінчастою механічною коробкою передач. Автомобіль зібрали на заводі Ford у Флет Рок (Мічіган). Перший серійний Mustang, випущений в 1964-му, мав такий самий колір і кузов, а в пару до V8 потужністю 164 к. с. йшла 3-ступінчаста «механіка».

Протягом 54-річної історії моделі Ford Mustang також проводився в Сан-Хосе (Каліфорнія), Метачене (Нью-Джерсі) і на заводі в Дірборні (Мічиган), де був випущений перший «поні-кар». В даний час випускається вже шосте покоління спорткара.

Ford Mustang є найбільш продаваним спорткаром в Америці протягом останніх 50 років. У Європі стартували офіційні продажі в 2015 році і з цього моменту в Старому Світі продали 38 тисяч купе і кабріолетів. Основними ринками для Mustang в Європі в минулому році стали Німеччина, Великобританія, Франція, Бельгія і Швеція.

Ford планував вивести цю модель і на російський ринок, але потім плани змінилися, компанія зосередилася на кросоверах, а іміджеві моделі до нас на ринок не потрапляють.