УАЗ зробить кросовер з несучим кузовом

УАЗ сделает кроссовер с несущим кузовом

Ульяновський автозавод славний своєю архаїчною продукцією. Але, здається, «крига скресла»: УАЗ відновив роботи над кросовером з несучим кузовом.

Розробка кросовера почалася ще в 2014 році, але була заморожена. У 2016 ФГУП НАМИ запатентував вигляд майбутньої моделі, яка носить заводський індекс УАЗ-3170. Компанія «Соллерс» І НАМИ вже співпрацюють за проектом «Кортеж», новий кросовер також буде створюватися спільними зусиллями з використанням створеної Єдиної модульної платформи для «Кортежу» (торгова марка Aurus).

Довжина кросовера складе 4600 мм, що зробить його конкурентом Toyota RAV4, Nissan Qashqai і інших компактних кросоверів. У УАЗ-3170 несучий кузов (вперше в історії УАЗ) і незалежна підвіска, повідомляє група RCI у соцмережі ВКонтакте. При цьому по довжині колісної бази (2850 мм) він буде перевершувати конкурентів.

Машина отримає два двигуна: 2,5-літровий атмосферний потужністю 145 л. с. і 2,3-літровий турбований (150 і 170 л. с.). Обидва силові агрегати розробляються на основі двигуна ЗМЗ-406. Про те, що УАЗ створить два нових двигуна стало відомо ще в минулому році. Розробку силових агрегатів УАЗ веде спільно з німецькою інжиніринговою компанією FEV Motorenttechnik.

Очікується, що свій перший кросовер Ульяновський автозавод представить у 2022 році.