Розсекречена нове купе Aston Martin

Рассекречено новое купе Aston Martin

В останні роки справи в Aston Martin йдуть все краще і краще, тому компанія щільно займається оновленням модельного ряду. Втім, ця новинка вибивається із загальної низки розкішних британських купе.

У мережі до прем’єри розсекретили купе Aston Martin DBS Superleggera. Разом з відродженим ім’ям, британська компанія відроджує і виробництво суперкарів «заточених» під трек і екстремальне водіння.

Купе оснащене власним 5,2-літровим двигуном V12 потужністю 725 л. с., який запозичили у купе DB11 і модернізували. Крутний момент передається на задні колеса через 8-ступінчастий «автомат» виробництва ZF. До 60 миль/год (97 км/год) купе розганяється за 3,4 секунди, до 100 миль/годину (160 км/ч) — за 6,4 секунди. Максимальна швидкість перевищує 300 км/ч.

Aston Martin DBS Superleggera побудована на просторовій алюмінієвій рамі, а всі кузовні панелі і дах виконані з вуглепластика. Маса суперкара становить 1700 кілограмів, що на 72 кілограми менше, ніж у флагманського купе DB11. У машини просунута аеродинаміка: порівняно з DBS тут збільшена притискна сила. Лише завдяки іншим налаштувань переднього сплітера і розгорнутим вентиляційним прорізам вдалося домогтися 180 кг притискної сили, це більше, ніж у якого-небудь з існуючих Aston Martin.

Суперкар оснащений адаптивною підвіскою, диференціалом, високопоточной вихлопною системою з регульованими заслінками і 6-поршневими гальмівними супортами спереду і 4-поршневими — ззаду.

За неофіційною інформацією Aston Martin DBS Supeleggera буде коштувати близько 300 тисяч євро, перші клієнти отримають свої машини до кінця року.