Вії на фари – недорогий метод оновлення дизайну автомобіля

Подібно до того як оригінальна зовнішність людини допомагає йому виділитися в натовпі собі подібних, так і елементи тюнінга автомобіля сприяють оновленню звичного способу транспортного засобу. При цьому оточуючі наказують власнику агрегату свій своєрідний підхід і неординарний художній смак. Вії на фари своїми руками є модним елементом декору. До експлуатаційних характеристик автомобіля відносин вони не мають. Однак за допомогою кращих зразків продукції легко додають зовнішності машини найрізноманітніші «людські» вираження: сердитості, лукавості, підступності, кокетливості, інші.

Вії на фари: критерії покупки
У зв’язку невисокої вартості автомобільних накладок, вони вибираються за принципом естетичної привабливості і під певну марку. У продажу є вироби – основи, які необхідно згодом пофарбувати під колір автомашини, або – повністю готові екземпляри. Їх залишається закріпити в потрібному місці за допомогою скотча або клею.
Особливо цінними екземплярами вважаються вироби, які не тільки акцентують увагу на автомобільних ліхтарях, а й створюють певний настрій .
Що являють собою вії на фари?
Елементи автомобільного екстер’єру є нічим іншим, як пластиковими накладками, які за допомогою скотча, герметика або спеціального клею, закріплюються по верхньому краю (або всьому контуру) «очниць» автомобіля. Що не становить жодних труднощів спосіб монтажу по місцю. Одним помахом руки можна швидко позбутися від обридлого елемента.
Торгівля пропонує достатній вибір найрізноманітніших форм, кольорів, фактур і матеріалів.
В якості основи інсталяції виступають листи:
склопластику;
ORACAL №970, №951 і інші;
полівінілхлориду.
При бажанні проявити себе творчою людиною, можна зробити вії на фари автомашини своїми руками, варто лише запастися пластиковою плівкою та канцелярськими пристосуваннями (маркером для пластику, ножицями, лінійкою).
Спочатку виробляють замір автомобільних ліхтарів, а потім вирізують найбільш привабливу для себе конфігурацію. Благо, що безліч варіантів модних ідей можна скопіювати з картинок, розміщених на сторінках інтернет-магазинів. Або пройтися по торгових точках і запам’ятати (або сфотографувати на телефон) найбільш вподобаних екземплярів.
Способи кріплення
У зв’язку з тим, що поверхня оптичних приладів піддається механічній дії зустрічних потоків вологи, уламків гравію, крижинок і іншого, – найбільш завбачливі автолюбителі рекомендують скористатися 2 способами одночасно: клеєм (герметиком) і скотчем.
Деякими особливостями відрізняється монтаж війок для фар автомобіля, виготовлених зі склопластику. Світлооптика попередньо обклеюється паперовим скотчем. У поліефірній смолі просочують шматочки скловолокна, а потім в декілька шарів їх накладають на раніше приклеєний скотч. У міру висихання, конструкція приймає відповідну форму, після чого її легко відокремити від паперового скотча.
Далі йдуть традиційні процедури підготовки та косметичної обробки: шпаклівка, вирівнювання наждаковим бруском, грунтовка, фарбування, лакування. Залежно від смаку і майстерності, оформити «очниці» автомобіля можна в колір всього агрегату, або підібрати контрастний колір. Другий варіант буде сприяти тому, що оригінальна оптика агрегату стане об’єктом пильного інтересу у всіх перехожих.
Світлодіодні автомобільні вії на фари
Окрему нішу займає така продукція, як світлодіодна інсталяція для ліхтарів автомашини. Як зрозуміло з назви, від традиційного аксесуара вона відрізняються наявністю напівпровідникових елементів з електронними переходами. Особливо ефектно накладка виглядає в нічний час доби.
Залежно від марки автомобіля, виробника і матеріалів, використовуваних при виготовленні інсталяції, ціни варіюються від дешевих за застосування вологозахистом стрічки від Advanta Extreme до дорогих від фірми MOBIS, наприклад Hyundai Elantra MD.
Найбільш популярною технікою є світлодіодні вії на фари від таких брендів як EX-LED (Корея), DEPO (Тайвань) , SAEWON (Корея) та інших.
Народні умільці за допомогою світлової диодной стрічки RGB типу №3250 (100 шт/м) або №5050 (60 шт/м), а також прозорого герметика , пристосувалися своїми руками оформляти контури автомобільних ліхтарів. При такому підході вартість власноруч виготовленою інсталяції для автомобіля обходиться власнику в невеликі кошти.
Міняйтеся самі, вдосконалюйте зовнішність особистого транспортного засобу, а недорогі накладки для фар в цій справі вам прекрасно допоможуть.