Позашляховик “Партизан” хочуть відправити на Марс

Німецька компанія Partisan Motors, яка створила позашляховик з 100-річною заводською гарантією, має намір відправити його на Марс. Для цього фірма побудувала спецверсію машини з чотирма електромоторами і кузовом з вуглепластика.

Планується, що Partisan One Mars Edition доставлять на “Червону планету” по частинах, у вигляді набору для самостійної збірки. Завдяки модульній конструкції позашляховик можна буде швидко зібрати і використовуватися для дослідницьких місій. У компанії відзначають, що для Маска вони можуть побудувати кілька примірників Partisan One.
Позашляховик Partisan One створювався для використання в збройних силах. Машина буде випускатися в трьохдверному виконанні. У компанії готові зробити на її базі пікап, а також модифікації з колісною формулою 6×6 і 8×8. Перші екземпляри One отримають 2,8-літровий турбодизель Fiat потужністю 150 кінських сил, який зможе працювати в парі з електромотором.
Раніше ми писали, що Илон Маск запустив Tesla в космос. Засновник SpaceX Ілон Маск запевняє, що подорож машини може тривати кілька тисяч років. У своєму Twitter Маск вже опублікував знімок і відео зі “зоряним чоловічком” на червоній Tesla в космосі.
Маск зазначив, що в машині є книга Дугласа Адамса “Автостопом по галактиці”, рушник і табличка з написом Do not Panic. У Tesla грає композиція Space Oddity Девіда Боуї. Маск запевняє, що це зроблено для того, щоб манекену за кермом “не було нудно”.
Як повідомлялося, сьогодні, 6 лютого, відбулася історична подія: SpaceX успішно запустила найбільшу у світі ракету Falcon Heavy. У вантажному відсіку Falcon Heavy відправлений особистий автомобіль Ілона Маска – червоний Tesla Roadster, всередині на повторі грає пісня David Bowie – Space Oddity.
Falcon Heavy, нова ракета-носій приватної космічної компанії SpaceX, теоретично здатна вивести на низьку навколоземну орбіту до 63 тонн вантажу. На геостаціонарну орбіту вона зможе доставляти до 26 тонн вантажу. До Марсу, головного пункту призначення для SpaceX, Falcon Heavy здатна відправити більше 16 тонн вантажу. Вартість одного запуску оцінюється в 80-120 млн доларів в залежності від завантаження ракети.