McLaren розпочав розробку електричного суперкара

McLaren начал разработку электрического суперкара

Компанія McLaren приступила до створення свого першого повністю електричного суперкара. За словами директора з проектів Дена Паррі-Вільямса британці навіть створили кілька тестових мулів.

Однак, поки подальші роботи впираються в батареї. «У нас є тестові мули та частина причин, по яких вони створені: як ми можемо брати участь в повністю електричному світі, — говорить Паррі-Вільямс. — Проте до серійного продукту ще дуже далеко».

За його словами електромобілі дають дивовижні можливості для виробників суперкарів, але поки все впирається в ємність батарей. У McLaren вважають достатньою ємність для того, щоб батарей вистачило мінімум на півгодини їзди по гоночній трасі і 800 кілометрів у звичайному дорожньому режимі. Поки технології виробництва батарей не дозволяють створити компанії комерційний продукт.

Втім, в McLaren кажуть, що як мінімум 50% всіх випущених спорткарів компанії будуть электрофицированы. Після дуже успішного гібридного суперкара McLaren P1 не мають наміру зупинятися і планують у найближчі кілька років представити суперкар з серії Ultimate Series з гібридною силовою установкою потужністю понад 1000 л. с.