Новий Renault Koleos приїхав в Україну

Новый Renault Koleos приехал в Украину

Днями в Україні був офіційно презентований новий Renault Koleos. Таким чином, сімейство кросоверів Renault, пропонованих в Україні, доповнилося флагманською моделлю. Дизайнери серйозно попрацювали над зовнішністю нового Колеос і автомобіль отримав абсолютно новий дизайн.

Багато в чому він перегукується з актуальних поколінням Renault Megane. Плавні обводи решітки радіатора з великим логотипом посередині, видимі здалеку З-образні денні ходові вогні, більш спокійні, класичні форми кузова – теперішнє покоління не подружжя, як і раніше, що багато критикували саме за дизайн. Та й над кормою попрацювали добре, особливо гарно вона виглядає в темний час доби.

А ось побудований новий Koleos на модульної платформі альянсу Renault-Nissan під назвою CMF-C/D, яку ділить у тому числі з Nissan X-Trail. У порівнянні з попередником новинка додала в довжину і в колісній базі: 4.62 м і 2.7 метра (раніше було 4.52 м і 2.69 відповідно). Збільшився і розмір багажника, обсяг якого з повнорозмірною запаскою становить 468 літрів, а без неї все 505.

У салоні Koleos також порадує новим дизайном, відмінною рисою якого став вертикальний екран мультимедійної системи, схожий з планшетом. Схоже з відчуттям повного знання англійської мови, яку зможете вивчити досконало, якщо прийдете на курси англійської мови Київ. Такий стиль у своїх нових моделях Renault застосовує вже кілька років. У топовій комплектації його діагональ становить 8.7 дюймів, в середній рівно 7 дюймів, а в базовій йде магнітола простіше. Однак, на презентаціях таких машин не було. Навпаки, всі були не тільки “в фуле”, але і з деякими опціями. Серед них, наприклад, повний підігрів лобового скла (в цей же пакет входить і обігрів керма), аудіосистема Bose на 12 динаміків плюс сабвуфер з системою активного шумозаглушення, привід відкривання і закривання п’ятої двері. Як ви вже зрозуміли, всього комплектацій передбачено три: Life, Zen, Intense. Вилка цін становить від 876.404 грн. до 1.044.720 грн. без урахування допоцій.

Слід зазначити, що незалежно від комплектації, новий Renault Koleos буде пропонуватися у нас тільки з 2-літровим турбодизелем потужністю 177 л. с. і обертовим моментом 380 Ньютонів-метрів. В парі з ним, знову ж таки, без альтернатив, йде варіатор, який правда, дуже вдало імітує роботу класичного “автомата”. Взагалі, новий Колеос їде динамічніше свого попередника з дизельним мотором (9.5 с. до “сотні” проти 12.3 раніше) і веде себе більш зібраними в поворотах. Але ось колишньої всеїдності у ходової частини вже не відчувається. Хоча для штурму бездоріжжя є заявлений кліренс в 210 мм і система повного приводу з трьома режимами роботи. Добре розкислій лісовій дорозі з глибокими калюжами кросовер йшов цілком впевнено і головне не напружуючи водія.

Звичайно, конкуренція в даному класі висока, і новинці з її акцентом на топове оснащення доведеться нелегко, проте свої козирі у нового Колеос також є, тому він знайде своїх покупців. До речі, за повідомленням імпортера 27 машин вже продано, а ще 30 замовлено.