Новий спорткар Mazda не з’явиться найближчим часом

Новый спорткар Mazda не появится в ближайшее время

З моменту подання в 2015 році концепту купе Mazda RX Vision почали циркулювати чутки про те, що компанія ось-ось представить серійну модель, що вона вже практично готова, що її виробництво почнеться в найближчі роки. Багато очікували побачити передсерійний спорткар на автосалоні в Токіо в цьому році, але замість цього Mazda показала преміальне чотирьохдверне купе.

Фанатам варто приготуватися до найгіршого: представники Mazda на автосалоні в Токіо заявили, що у компанії просто немає коштів на запуск роторного купе в серійне виробництво. Незважаючи на те, що Mazda прибуткова, всі кошти йдуть в розробку технологій, які дозволять японцям залишатися на плаву після посилення екологічних вимог.

Сам роторний двигун не похований: Mazda планує використовувати такий тип ДВС в якості «екстендера» на своєму першому електромобілі. При цьому глава відділу розробок та досліджень Mazda Кієши Фудзівара заявив, що сам проект спорткара не закритий. Просто він з’явиться вже після 2020 року, при цьому отримає електричну силову установку і системи автономного водіння.