BMW розсекретила кросовер X2

BMW рассекретила кроссовер X2

Компанія BMW офіційно розсекретила маленький кросовер X2. Як і з іншими «парними іксами» він орієнтований на тих, хто віддає перевагу спортивний імідж автомобіля, але на відміну від X4 і X6 у нього не купеоподібні форми.

Звичайно, за рахунок скорочення звисів, більш низькою даху (вона стала на 86 мм нижче) і піднятою віконної лінії у кросовера більш спортивна зовнішність, правда, і на задніх сидіннях місця поменшало, так що така машина точно не вибір сімейного людини. BMW X1 став першою моделлю компанії, яка отримала сплюснуті трапецевидні «ніздрі» радіаторної решітки. А ще замість традиційних віконець за задніми дверима у неї широкі стійки з шильдиками BMW, раніше їх можна було зустріти тільки на класичних спортивних S2000 і 3.0 CSL!

У BMW X2 буде три варіанти виконання: базовий, M M Sport і Sport X. Другий і третій відрізняються вставками на передній бампер, але версія M Sport як би «заточена» під асфальт: захист арок у неї пофарбована в колір кузова, порогів більш вузьке, ніж на M Sport X.

У салоні ніяких одкровень: вся архітектура запозичена у X1. Правда, тут багатший базове оснащення, наприклад, вже в базовій версії є віртуальна приладова панель.

Продажі BMW X2 в Європі і Росії почнуться в березні наступного року. На початку на ринку з’явиться передньопривідна бензинова версія sDrive20i (192 к. с.) і дві турбодизельні версії xDrive20d і xDriver25d потужністю 190 і 231 л. с. відповідно. Бензинова версія буде мати роботизовану коробку передач з двома зчепленнями, а дизельні — 8-ступінчастий «автомат».