Новий BMW X2 став більш вдалим і спортивним варіантом X1 [відео]

BMW поспішає заповнити ще одну нішу в швидко зростаючому сегменті позашляховиків, виводячи на ринок модель Х2, яка розташується між Х1 і Х3. Замовлення на автомобіль почнуть приймати в наступному місяці, а сьогодні автовиробник поділився подробицями кросовера і випустив його офіційні зображення.

Новый BMW X2 стал более удачным и спортивным вариантом X1 [видео]

Завдяки платформі UKL2, багато механічні елементи взяті з Х1 і MINI Countryman. І хоча ця архітектура не передбачає силових агрегатів більше, ніж блоки з чотирма циліндрами, все ж вона дає можливість запропонувати повний привід і, теоретично, плагін-гібридну силову установку.
Новинка зовні схожа з концептом Х2, показаним на Паризькому автосалоні 2016 року. Вона має ту ж колісну базу, що й Х1, але з більш короткими свесамі, щоб додати автомобілю більш динамічний стиль. Але, порівняно з «одиничкою», дах нового кросовера опустилася на 70 мм, що робить Х2 більш схожим на хетчбек, ніж на купе. Його багажник пропонує на 35 літрів менше, ніж Х1 — 470 літрів.

Новый BMW X2 стал более удачным и спортивным вариантом X1 [видео]

Спочатку буде запропоновано бензиновий двигун в передньо-приводний моделі sDrive20i і пара дизелів з чотирма циліндрами xDrive20d і xDrive25d. SDrive20i має 228 к. с. потужності і 450 Нм крутного моменту і доступний тільки з автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням Steptronic з сімома швидкостями. Від 0 до 100 км/год він розганяє авто за 6,7 секунди і викидає в атмосферу від 126 до 134 г/км СО2 в залежності від розміру коліс.
Дизелі оснащені восьми-ступінчастою автоматичною коробкою. XDrive20d має 188 л. с. і 400 Нм і виділяє від 121 до 126 г/км CO2, в той час як xDrive25d виробляє 228 к. с. і 450 Нм і викидає 133 – 139 г/км СО2. Автовиробник уже підтвердив, що в 2018 році введе в лінійку силових агрегатів ще два бензинових і два дизельних двигуна. 1,5-літровий трициліндровий бензиновий блок моделі початкового рівня sDrive18i має потужність 138 л. с., а повно-приводна версія xDrive20i буде мати 189 «коней». Новими дизелями в 148 л. с. оснастять моделі sDrive18d і xDrive18d, при цьому версія з переднім приводом буде найбільш економічним Х2 з викидами СО2 119 г/км.

Новый BMW X2 стал более удачным и спортивным вариантом X1 [видео]

Автомобіль буде пропонуватися в специфікаціях SE, Sport, M M Sport і Sport X. Перша обладнана супутниковим навігатором, двох-зонним клімат-контролем і електроприводом задніх дверей, в той час як Sport замінить сидіння на спортивні і запропонує світлодіодні фари. Варіант M Sport придбає великі колеса і спеціальні бічні спідниці, пофарбовані в колір кузова, а у версії M Sport X деякі деталі дизайну будуть сірими для більш позашляхового зовнішнього вигляду (на фото). Моделі M M Sport і Sport X будуть «сидіти» на 10 мм нижче звичайних Х2.
Всередині в стандарті всіх комплектацій — 6,5-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи, яку можна модернізувати до конфігурації Touch Control і 8,8-дюймового дисплея з тими ж функціями. В якості опції виробник запропонує хэдап-дисплей, і Wi-Fi. Однак Apple CarPlay і Android Auto не обіцяють.
Як вже сказано, замовлення почнуть приймати в наступному місяці, а перші автомобілі прийдуть до покупцям на початку 2018 року.







Новый BMW X2 стал более удачным и спортивным вариантом X1 [видео]

Новый BMW X2 стал более удачным и спортивным вариантом X1 [видео]

Новый BMW X2 стал более удачным и спортивным вариантом X1 [видео]