Honda показала ідеологічного наступника S2000

Honda показала идеологического преемника S2000

Компанія Honda привезла на автосалон в Токіо концепт компактного спортивного електричного купе Sports EV. Як і у показаного місяць тому міської субкопамка Urban EV, його дизайн виконаний у ретромотивах. І точно також як з Urban EV його серійне майбутнє практично вирішене: він також може стати серійним вже в 2019 році.

У купе довжиною всього чотири метро класичні пропорції купе: довгий капот, зміщена назад кабіна, коротка задня частина. У компанії поки не розкривають технічні характеристики моделі, але за неофіційними даними, вона оснащена одним електромотором і блоком батарей, що дозволяє проїхати на одній зарядці до 240 кілометрів.

Якщо машина піде в серію, то напевно втратить деяких деталей, які присутні на концепті: камер заднього виду замість дзеркал, втоплені в кузов дверні ручки, що відкриваються проти ходу руху дверей і так далі. А ось «інтелектуальна система» напівавтономного водіння швидше за все на купе залишиться: вона дозволяє перекласти на електроніку управління автомобілем в міських пробках.