Тест-драйв Peugeot 2008

Тестовий екземпляр Peugeot 2008 пофарбований в новий яскраво-червоний колір Ultimate Red, який вже здалеку дає зрозуміти, що перед нами саме оновлений варіант моделі.

Дизайн кросовера серйозних змін не зазнав. Фейсліфтінгову версію видає фірмовий лев, який переїхав з капота на змінену решітку радіатора, злегка затемнена оптика і задні ліхтарі з 3D-ефектом, що імітує «сліди від пазурів», а також пластикові розширювачі колісних арок.

Інтер’єр зустрічає нас уже знайомим рішеннями, наприклад, панеллю приладів i-Cockpit і найбільш компактним серед конкурентів рульовим колесом. Дивитися на прилади поверх керма як і раніше незвично, але особливого дискомфорту така компоновка не викликає.

Серед нововведень в салоні можна відзначити новий селектор автоматичної трансмісії і оновлені варіанти забарвлення комбінованої оббивки сидінь. Зберігся на своєму місці і нетривіальний важіль стоянкового гальма.

До французької ергономіці немає серйозних претензій, за винятком «коліщатка» підігріву сидіння, яке традиційно для моделей концерну PSA «заховано» на лівій частині водійського крісла, та ще й позбавлене підсвічування.

Наш автомобіль укомплектований опціональною панорамним дахом, доповненої приємною підсвічуванням по периметру. Скляний верх «з’їдає» зовсім небагато простору, залишаючи досить місця над головою пасажирів.

Багажне відділення здатне вмістити 350 літрів поклажі, при цьому «дрібниця» можна позбавити від «подорожей» по всьому відсіку, розмістивши її в бічних нішах.