CHRYSLER

Chrysler – марка автомобілів, що випускаються американською компанією Chrysler Group LLC, яка з 2014 року входить до складу італійського концерну Fiat. Разом з Ford і General Motors утворює так звану Велику детройтську трійку.

Засновником компанії є Уолтер Крайслер, для якого механіка була пристрасним захопленням з дитинства. У 17 років він став помічником машиніста, в 24 – майстром-механіком, в 33 – суперінтендантом на Західній залізниці в Чикаго, в 35 – менеджером Американської компанії локомотивів. Можливо, він і далі б продовжував кар’єру в сфері залізничного транспорту, проте в 1910 році він купує автомобіль, і його життя змінюється назавжди.

За деякими даними, конструкція машини настільки захопила Крайслера, що перш ніж навчитися водити машину, він його повністю розібрав, а потім зібрав. Прагнучи повністю вивчити технології, він розбирав автомобіль 25 разів.

У 1912 році Крайслер влаштувався працювати в Buick, а через п’ять років став президентом цього підрозділу в General Motors. У 1919-му він зайняв посаду віце-президента з виробництва, проте незабаром посварився з президентом концерну Вільямом Дюраном, що призвело до звільнення в 1920 році.

Маючи величезний досвід і заробивши собі репутацію фахівця, він стає консультантом, якого компанія Willy-Overland запрошує допомогти вибратися з фінансової прірви. Потім ці ж послуги потрібні були фірмі Maxwell Motor Car. Щоб реанімувати компанію, Уолтер Крайслер пропонує по-справжньому дієвий засіб – новий автомобіль, який повинен вийти на ринок під його ім’ям.